Wat is vastgoedfinanciering

Vastgoedfinancieringen zijn er in diverse soorten. Het hangt ondermeer af van uw wensen en mogelijkheden wat voor type financiering u kunt aanvragen.
Grof gezegd maken wij onderscheid in de navolgende soorten financieringen:

Beleggingsfinanciering

Een beleggingsfinanciering wordt gebruikt voor de aankoop van (verhuurd) vastgoed. Er is een bestaande huurstroom of er is zicht op een huurder/huurders op korte termijn. 

De condities van de lening zijn over het algemeen lineair. Een combinatie met een aflosvrij gedeelte is mogelijk. De rente is over het algemeen voor een bepaalde periode gefixeerd. Wij kunnen financieringen aanvragen tot ongeveer 80% van de marktwaarde in verhuurde staat. Wij gebruiken voor het aanvragen van beleggingsfinancieringen zowel zakenbanken als alternatieve financiers. U kunt voor het uitbreiden van uw vastgoedportefeuille tevens gebruik maken van de overwaarde op het bestaande vastgoed.

De beleggingsfinanciering is bij uitstek geschikt om een beleggingsportefeuille op te bouwen.

Handelsfinanciering

Een handelsfinanciering is bedoeld om voor een korte periode vastgoed te financieren. Gemiddelde looptijd van de financiering is kort. Ongeveer 6 tot 12 maanden en maximaal 24 maanden. Een exit scenario moet vooraf bekend en reëel zijn. Door middel van bijvoorbeeld verkoop of herfinanciering van het vastgoed wordt de financiering afgelost. Deze vorm van financieren kan gebruikt worden voor het aankopen van veilingobjecten.

Transformatiefinanciering

Een transformatiefinanciering wordt aangegaan wanneer een vastgoed van bestemming wordt veranderd. Veel voorkomend is het transformeren van kantoorpanden in appartementen of hotels. Belangrijk in de aanloop van de financiering is het doel van de belegger/ontwikkelaar. Blijft het pand in eigendom of wordt het verkocht. Wat gebeurt er bij transformatie naar residentieel vastgoed. Worden de appartementen verhuurd of verkocht. Deze elementen maken het verschil in de wijze waarop een transformatiefinanciering wordt ingericht. 

Overbruggingsfinanciering

Een overbruggingsfinanciering kan uitkomst bieden als er bijvoorbeeld tijd nodig is om een langlopende financiering aan te vragen. De kenmerken zijn over het algemeen hetzelfde als bij een handelsfinanciering. De exit scenario is belangrijk en moet reëel haalbaar zijn. De rentepercentages liggen over het algemeen hoger dan bij overige type financieringen.

Projectontwikkelingfinanciering

Het financieren van projectontwikkeling is in de huidige markt een uitdaging. Er zijn een aantal varianten mogelijk waarbij niet altijd gebruik gemaakt hoeft te worden van een bank. 

Voor het financieren van projecten is het belangrijk dat de tijdslijnen van de bouw, vergunningen en contracten in combinatie met de financiering goed op elkaar zijn afgestemd. Dit vergt een nauwe samenwerking met en tussen partijen waarbij de financiering een belangrijk onderdeel is. 

Herfinanciering (vastgoedportefeuille)

De ervaring leert dat een vastgoedportefeuille groeit per object en gekoppelde financiering. Deze losse contracten met eigen condities zijn niet op elkaar afgestemd. Het doorlichten van een vastgoedportefeuille en de lopende financieringen is een oplossing voor het benoemen van de rendementsverbeteringen in een vastgoedportefeuille. Een bestaande gefinancierde vastgoedportefeuille kan na het opnieuw financieren op basis van gewijzigde condities bij een huidige financier of bij een alternatieve financier een beter rendement op het eigen vermogen opleveren. Meteen is inzichtelijk hoe het is gesteld met de vastgoedportefeuille.

*Alle financieringen zijn bedoeld om bijvoorbeeld een vastgoedportefeuille op te bouwen dan wel voor partijen met een zakelijke intentie (dus geen eigen gebruik en/of niet onder de consumentenwetgeving vallen).

 

Meer info? (filmpje)    Direct een aanvraag indienen?    Neem contact met ons op! Klik hier

Nieuws

 • Verlengingsvoorstel vastgoedfinanciering ontvangen?

  Wij helpen u met het bekijken van de mogelijkheden.

  Lees meer
 • Promotiefilm Rivale Real Estate

  Bent u ook nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen? Bekijk dan nu ons nieuwste filmpje.

  Lees meer
Meer nieuws
 • OVER ONS

  OVER ONS

  Rivale Real Estate en het team

  LEES MEER
 • DIENSTEN

  DIENSTEN

  Wat kunnen wij voor u betekenen

  LEES MEER
 • SAMENWERKEN

  SAMENWERKEN

  Met wie werken wij samen

  LEES MEER
 • Dhr. B. Bekdur

  "Heel erg tevreden over het advies dat we hebben gekregen van Rivale Real Estate B.V."

  Dhr. B. Bekdur
 • Dhr. L. van Rijckevorsel

  "Het traject met Rivale Real Estate is ons heel goed bevallen."

  Dhr. L. van Rijckevorsel

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.